כוחה של בלוטת האצטרובל- Pineal gland
פתיחת שלווה פנימית, בהירות וחיבור
בלוטת האצטרובל אחראית על מחזוריות חיינו ופותחת חוויות רוחניות
בהתנהלות לא מודעת אנו יכולים לגרום להתנוונות הבלוטה
בלוטת האצטרובל, המכונה גם “העין השלישית” או “מושב הנשמה”, היא בלוטה אנדוקרינית קטנה הממוקמת עמוק בתוך המוח. לבלוטת האצטרובל יש תפקיד משמעותי בחוויות ובתודעה רוחנית. על ידי רתימת הכוח של בלוטת האצטרובל, אנו יכולים לנצל את החוכמה העמוקה ביותר שלנו ולהתחבר לאספקטים הגבוהים שלנו. צאו למסע של חקר עצמי וגלו את הפוטנציאל המדהים של בלוטת האצטרובל.
1. בלוטת האצטרובל ורוחניות: בלוטת האצטרובל כבר מזמן קשורה לחוויות רוחניות ולמצבי תודעה גבוהים יותר. היא מכונה “העין השלישית” בשל מיקומה במרכז המוח, הדומה לעין. מסורות רוחניות רבות מאמינות שבלוטת האצטרובל היא השער למחוזות גבוהים יותר של תפיסה והתעוררות רוחנית.
2. הפעלת בלוטת האצטרובל: מדיטציה היא כלי רב עוצמה להפעלה והתעוררות של בלוטת האצטרובל. על ידי כניסה למצב של רגיעה עמוקה ושקט, אנו יכולים להשקיט את התודעה ולפתוח את עצמנו לרמות גבוהות יותר של מודעות. תרגול מדיטציה קבוע עוזר לסילוק ולהפעיל את בלוטת האצטרובל, ומאפשר לנו גישה למצבי תודעה מורחבים.
3. שלווה פנימית ובהירות: תרגול המדיטציה מביא לתחושה של שלווה פנימית ובהירות. כאשר אנו משקיטים את המוח ומשחררים את המחשבות, אנו יוצרים מרחב לשקט ולהרפיה עמוקה. במצב זה, אנו יכולים לחוות תחושה עמוקה של שלווה, שלווה והרמוניה פנימית. מדיטציה עוזרת לנקות את העומס הנפשי ולקבל בהירות במחשבות שלנו, ומאפשרת לנו לעשות בחירות מודעות יותר בחיינו.
4. אינטואיציה והכוונה גבוהה יותר: לפי ההערכה, בלוטת האצטרובל היא מקום מושבה של אינטואיציה והדרכה גבוהה יותר. על ידי הפעלה ופתיחה של בלוטה זו באמצעות מדיטציה, אנו יכולים לחזק את הקשר שלנו לאינטואיציה שלנו ולהיעזר בחוכמה הפנימית שלנו. האינטואיציה משמשת כוח מנחה, שעוזרת לנו לקבל החלטות המתואמות עם הטוב הגבוה ביותר שלנו ולנווט את אתגרי החיים בבהירות ובביטחון.
5. חיבור רוחני והתרחבות: באמצעות מדיטציה והפעלת בלוטת האצטרובל, אנו יכולים להעמיק את הקשר הרוחני שלנו ולהרחיב את התודעה שלנו. כאשר אנו נכנסים למצבים גבוהים יותר של מודעות, אנו עשויים לחוות תחושת אחדות עם היקום וחיבור עמוק למשהו גדול מאיתנו. תודעה מורחבת זו יכולה להביא לחיינו תחושה של מטרה, משמעות והגשמה.
6. אנרגיית ריפוי ואיזון: אומרים שבלוטת האצטרובל קשורה למרכזי האנרגיה של הגוף, המכונים צ’אקרות. על ידי הפעלת בלוטת האצטרובל, אנו יכולים לתמוך באיזון הכללי ובזרימת האנרגיה בתוך גופנו. זה יכול להוביל לריפוי פיזי, רגשי ורוחני, כמו גם לתחושת חיוניות ורווחה רבה יותר.
בלוטת האצטרובל קיבלה את שמה מכיוון שצורתה דומה לפרי עץ האורן- האצטרובל. היא נמצאת במרכז המוח, בנקודה שבין העיניים ובין האוזניים והיא ידועה כבר אלפי שנים בתרבויות מסביב לעולם כ’עין השלישית’ או ‘מושב של הנשמה בגוף’, כלומר המקום שדרכו הנשמה נכנסת ויוצאת מהמימד הפיזי. עדויות לכך ניתן לראות במבנים מגאליפטיים וכתבים מסביב לעולם כולו. בלוטת האצטרובל פעילה בהיוולדות, אך בתרבויות מסויימות, עקב אמונות או עקב הרגליים בריאותיים, הבלוטה קטנה ומתוונת. אצל אנשים רוחניים בדרך כלל אפשר למצוא שבלוטת האצטרובל גדולה ומתפקדת בצורה טובה יותר מאשר אצל אנשים לא רוחניים.
בלוטה זו בולטת באופן ברור מכיוון שהיא האיבר היחידי שיש במוח רק אחד ממנו, היא נמצאת בחיבור של 2 אונות המוח ואין עוד איבר דומה לה. בלוטת האצטרובל היא גם האיבר היחיד בגוף שלא מקושר לשום מחלה.
תפקידי בלוטת האצטרובל:
- מפרישה את הורמון המלטונין שגורם לעייפות ועוזר להירדם.
- מפרישה את הורמון הסרוטונין המעיר אותנו ונותן תחושה טובה במהלך היום.
- מפרישה את חומר ה-DMT אשר מופרש בעת לידה, מוות וחוויות סף מוות, כמו כן טוענים שהוא מופרש כאשר הבלוטה אקטיבית בחוויה חוץ גופנית כתוצאה מהרחבת התודעה במדיטציה או חוויות רוחניות.
- מתפקדת כעין המוח- האור שנכנס דרך העיניים מגיע ישירות לאזור של בלוט האצטרובל. בתוך בלוטת האצטרובל יש חלבונים שתפקידם הוא לקחת קרני אור ולהמיר אותן לגירוי מוחי. בנוסף לכך, במחקרים מצאו שבתוך בלוטת האצטרובל יש צפים קריסטלים קטנים, שכאשר אנו מדמיינים, הקריסטלים האלה משדרים פוטונים במהירות האור, שמקרינים את התמונה המדומיינת.
- אחראית על היצירתיות והדמיון
- מווסתת את השעון הביולוגי- זמני שינה ועירות, חילופי עונות,
מה פוגע בתפקוד הבלוטה?
- פלוראיד- חומר שנמצא במשחות שיניים ובמי שתייה. מומלץ להשתמש במשחה ללא פלוראיד ולשתות מים נקיים מפלוראיד. עוד במאמר על מים.
- אוכל מעובד וחומצי- כדאי לצרוך אוכל בצורה טבעית ככל שניתן ולהימנע מלצרוך אוכל מעובד ואוכל עם הרבה חומציות. עוד במאמר על הרגלי אכילה.
- קרינה- קרינה ממכשירים חשמליים משפיעה על התפקוד של הבלוטה, כדאי להגביל את החשיפה למכשירים חשמליים ולהינמע משימוש והימצאות ליד מכשירים שפולטים הרבה קרינה כמו מיקרו.
- כימיקליים- שהייה בקרב כימיקליים וצריכה שלהם באוכל ותרופות פוגעים בבלוטה.
מה מועיל לתפקוד הבלוטה?
- צומות- צומות עוזרים רבות לניקוי הגוף ופינוי פסולת, זה כולל ניקוי של בלוטת האצטרובל וביצוע תהליך הפוך להתנוונות. עוד במאמר על צומות.
- קקאו- שתייה של קקאו חם.
- שימוש בבלוטה- שימוש בבלוטה כולל את הדברים שהיא עוזרת לנו לבצע: הרחבת התודעה, יצירה, שימוש בדמיון, מדיטציה וכו’..
- חשיפה לאור שמש- חשיפה לאור שמש עוזרת לתפקוד הבלוטה, למי שמועניין יש שיטה שנקראת Sun gazing, בה צורכים אנרגיה בצורה מבוקרת מהשמש. אפשר ללמוד על השיטה כאן.
הקשר בין בלוטת האצטרובל ואורח חיים פראני
כמו שניתן להבין מהכתוב למעלה, בלוטת האצטרובל מקושרת באופן ישיר לצד הרוחני של האדם. אורח חיים פראני הוא משתנה מאדם לאדם ויש דרכים שונות לצרוך פראנה, אך בלוטת האצטרובל היא מקור עיקרי להכנסה של אנרגיה לגוף. בזמן של התמקדות בלמידה של צריכת הפראנה אפשר להרגיש את האזור של בלוטת האצטרובל מגורה.
הצטרפו לקהילה והישארו מעודכנים באירועים ותכנים חדשים
אהבתם את התוכן? שתפו אותו